Uitslag: Sparta Rotterdam - Feyenoord

Sparta Rotterdam heeft de stadsderby tegen Feyenoord met 1-0 gewonnen. De winnende treffer viel al na 47 seconde spelen. Een kopbal van Pogba was genoeg om de koploper van de Eredivisie op de knieën te krijgen. Feyenoord blijft ondanks de nederlaag koploper, maar het gat met Ajax kan hierdoor verkleind worden naar twee punten. 

Slordig balverlies zorgde ervoor dat Sparta eruit kon komen vanuit de zijkant. Een scherpe voorzet van Cabral op het hoofd van Mathias Pogba zorgde voor de erg vroege 1-0. Achterin bleef het slordig bij Feyenoord en ook in de aanval wist het geen vuist te maken. Pas in de tweede helft kwam er meer kracht bij Feyenoord wat de nodige kansen opleverde. Een opmerkelijk moment speelde zich af bij het doel van Sparta. Een zuiver doelpunt werd Feyenoord ontnomen nadat de bal over de lijn was gegaan. Het bleef dus 1-0. 

Niet alleen heeft Feyenoord punten verspeeld in Het Kasteel, maar moest het ook toezien hoe Kongolo, Elia en Basacikoglu elk een blessure opliepen. Hoe erg deze blessures zijn, is nog niet bekend. 

Sparta is de club van Rotterdam. (PRO SHOTS/Erwin Spek)
Sparta is de club van Rotterdam. (PRO SHOTS/Erwin Spek)