Gefeliciteerd Bo Bendsneyder!

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat is... Bo Bendsneyder! De Moto3-coureur heeft vandaag eindelijk de memorabele leeftijd van 18 jaar bereikt, .

Neerlands trots is op 4 maart 1999 geboren in Rotterdam en begon al op 5-jarige leeftijd rond te racen op een pocketbike. Bij het Molenaar NSF100 Championship wordt de basis gelegd voor de rest van zijn carrière. Tijdens de drie seizoenen dat de jonge Rotterdammer in het kampioenschap meedoet, weet hij tweemaal de tweede plaats en in zijn laatste jaar - 2011 - de kampioenstitel te pakken.

Vijf jaar later zien we Bendsneyder zijn debuut maken bij het KTM-team in de Moto3-klasse, nadat hij het jaar ervoor met overmacht kampioen werd in de Red Bull Rookies Cup. In zijn Moto3-debuutseizoen eindigde hij uiteindelijk als veertiende in het algemeen klassement.

Nu staat ons een prachtig motorsportseizoen te wachten waarin de enige Nederlander in de strijd voor de titel aan zijn tweede jaar begint. En hoe: onze "Bad Bo" was de snelste tijdens de Valencia-testdagen en ook bij de privétraining in Jerez wist hij zich met de top te meten. De eerste officiële Moto3 pre season test staat op het circuit van Jerez de la Frontera van 8 t/m 10 maart op de planning. Hier zal de 18-jarige coureur zich voor de eerste maal dit seizoen écht kunnen vergelijken met zijn rivalen.

Hiephoi, twee violen en een trommel en een fluit; van harte gefeliciteerd Bo Bendsneyder!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren