Red Bull ontkent grote problemen na moeizame eerste dag

Net als McLaren kende ook het Formule 1-team van Red Bull Racing geen al te beste eerste testdag. Met name 's ochtends ging het niet goed: Daniel Ricciardo moest zijn auto al snel stilzetten en de RB13 kwam urenlang de baan niet meer op vanwege een sensorprobleem.

In de middag bleek daar een probleem met de batterij bij te komen, waardoor de Australiër tegen een uur of vier nog maar acht rondjes gereden had. In de namiddag ging het toch een stuk beter en kon hij zowaar nog ruim veertig ronden erbij op laten tellen.

"We hadden met wat kinderziektes te maken, maar in de loop van de dag ging het probleemloos", verzekerde Ricciardo de pers. "Ik heb veel rondjes gereden en zo konden we de dag toch nog goed afsluiten. Over de auto zelf heb ik nog niet echt een gevoel, maar ik weet dat er veel potentie in zit. We gaan nu al sneller dan vorig jaar, maar ik weet dat het nog veel harder kan."

De Red Bull kende op het oog, vergeleken met de andere teams, weinig vernieuwende zaken wat aerodynamica betreft. De auto werd krampachtig afgeschermd tot Ricciardo het circuit van Barcelona betrad, maar vervolgens bleken er op het oog weinig snufjes te vinden. "Mensen dachten dat we met nieuwe dingen zouden komen, allerlei vleugeltjes ofzo. Dat hebben andere teams veel meer, maar ik heb gewoon vertrouwen in onze ontwerpers."

Teambaas Christian Horner liet eerder ook al weten zich geen grote zorgen te maken over gemiste testuren. "Een probleem met de batterij en een probleem met een sensor in de motor, daar is hard aan gewerkt. Verder hebben we eigenlijk geen echt grote problemen gehad", stelt Horner.