Journey to Un'Goro officieel volgende uitbreiding Hearthstone

Blizzard heeft de eerste uitbreiding voor Hearthstone in 2017 aangekondigd. Zoals de geruchten al lieten blijken speelt de volgende uitbreiding zich af in Un'Goro. Journey To Un'Goro brengt 135 nieuwe kaarten, nieuwe mechanics en een nieuwe tribe.

De nieuwe tribe die is toegevoegd, zijn de Elementals. Oude kaarten als Ragnaros en Al'Akir krijgen ook deze tribe. Dit is belangrijk voor nieuwe synergies, zoals we die kennen van onder andere Murlocs en Pirates. Daarnaast voegt Blizzard een nieuw keyword toe: Adapt. Adapt is een ability voor Minions, waarbij ze een extra 'vaardigheid' kunnen toevoegen. Je krijgt, net als bij Discover, drie keuzes. In totaal zijn er tien keuzes, die variëren van Taunt tot +3 Attack. 

Ook nieuw zijn 'Quests'. Quests zijn 1-mana Legendary Spells die beginnen in je hand aan het begin van een game. Wanneer je de quest hebt voltooid, krijg je een beloning in de vorm van een erg sterke kaart. Een voorbeeld hiervan is de Priest-Legendary Awaken the Makers, die de kaart Amara, Warden of Hope aan de speler geeft (zie hieronder). Andere kaarten die we zien zijn een Shaman Spell, de Mage-Legendary en een minion met Adapt. Die kun je hier bekijken.

Om dit alles toe te lichten heeft Blizzard een video op YouTube geplaatst, die je hieronder kunt bekijken. De expansion lanceert begin april en we krijgen vanaf 17 maart meer kaarten te zien. Blizzard maakt het nu al mogelijk om packs te pre-orderen.

Awaken the Makers - Hearthstone