Neres: "Natuurlijk Champions League spelen"

David Neres mocht zondag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo na 72 minuten invallen en daarmee debuteerde hij bij Ajax. De Braziliaan heeft ambities bij de Amsterdammers.

De buitenspeler verving Kasper Dolberg en won in zijn eerste wedstrijd met 4-1. "Het was een goede wedstrijd", vertelde Neres tegen de NOS. "We hebben gewonnen, maar dit was nog maar het begin voor mij."

"Het spel gaat hier een stuk sneller. Ik wil me snel aanpassen, zodat ik kan meekomen met de rest van de ploeg." Hoe snel kan hij niet zeggen. "Ik wil het snel doen, zodat ik kan spelen en mijn ploeg kan helpen."

Neres moet wennen in Nederland, al heeft hij het naar zijn zin. "Ja, maar de kou helpt niet. Het is heel koud hier. Brazilië is warm. Niet te vergelijken."

"Ik wil hier gelukkig worden en titels winnen. En natuurlijk Champions League spelen. Daar heb ik altijd van gedroomd. Iedereen droomt daarvan, dus ik ook. Het wordt moeilijk, maar we gaan ons best doen. Feyenoord heeft nog een aantal punten meer dan wij, maar we gaan ervoor."