Luuk de Jong geeft titelstrijd op

Luuk de Jong heeft de titel dit seizoen in de Eredivisie met PSV na de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord opgegeven. De achterstand van de Eindhovenaren is nu elf punten.

Acht minuten voor tijd viel de winnende treffer. Doellijntechnologie bracht uiteindelijk uitkomst. "Het leek zo onwaarschijnlijk dat die bal erin zat. Jeroen Zoet leek hem echt voor de lijn te stoppen", vertelde De Jong tegen FOX Sports.

"Hoe betrouwbaar is dit systeem? Bovendien werd Héctor Moreno ook naar de grond getrokken, maar eigenlijk moeten we het daar niet over hebben", zo begint hij er over. "We hebben een paar grote kansen gehad op de 1-2 en hadden gewoon moeten scoren."

Na negen minuten zette Jens Toornstra Feyenoord op 1-0, een voorsprong die op dat moment dik verdiend was. "We begonnen niet goed en gingen eigenlijk pas voetballen na de 1-1. Hoe dat kan? Ik weet het niet."

"Iedereen was natuurlijk honderd procent gemotiveerd voor deze wedstrijd, maar we verloren elke tweede bal. Feyenoord begon ook enorm fel. Na de 1-1 gingen we vol voor de winst en werden de ruimtes groot. Helaas viel toen de 2-1."

"Het gat met Feyenoord is onoverbrugbaar, denk ik. Wij zullen keihard door moeten gaan en moeten vechten voor de tweede plaats. De eerste plek lijkt uit zicht voor ons. Wij moeten nu alles geven om de voorronde van de Champions League te bereiken."