Storing bij Ziggo voorbij

Ziggo kampt sinds zaterdagavond met een landelijke storing. Dat meldt allestoringen.nl. Sinds 19.10 uur is er een storing volgens de website en er komen storingsmeldingen binnen vanuit het hele land.

Waar normaal een paar meldingen per uur binnenkomen over storingen bij Ziggo kwamen op het hoogtepunt rond 23.00 uur 688 meldingen binnen. Ook op sociale media regent het klachten over internet- en televisieproblemen.

De klantenservice van Ziggo is door de storing niet te bereiken. Zo blijkt uit een bericht op de website van het telecombedrijf: "Door een storing is onze klantenservice telefonisch niet bereikbaar. We werken er hard aan om dit zo snel mogelijk op te lossen."

Een klantenservicemedewerker van het bedrijf bevestigt via Twitter dat de klantenservice al sinds 19.00 uur zaterdagavond niet te bereiken is.

Vrijdag kampte Ziggo ook al met een landelijke storing. Volgens Ziggo lag de oorzaak van de problemen bij het internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), waar een storing zou zijn geweest. AMS-IX ontkende dat de problemen daar zijn ontstaan. "AMS-IX heeft wel een storing gehad rond 10.00 uur, maar dat was op een dienst waar Ziggo geen gebruik van maakt. Die storing duurde maar een kwartiertje'', liet een woordvoerder weten.

Update 10:31 uur:
De storing bij Ziggo is voorbij. Volgens een woordvoerder zijn de netwerkproblemen in de nacht van zaterdag op zondag opgelost.

Het bedrijf kampte sinds vrijdagochtend met netwerkproblemen. Vrijdagmiddag leken de problemen opgelost, maar zaterdagavond regende het weer klachten, meldde allestoringen.nl. Waar normaal een paar meldingen per uur binnenkomen over storingen bij Ziggo kwamen op het hoogtepunt rond 23.00 uur zaterdagavond 688 meldingen binnen. Ook op sociale media regende het klachten over internet- en televisieproblemen.

Ziggo-klanten hadden vooral last van trager internet. Ook waren de klantenservice van het bedrijf en een aantal zakelijke klanten van Ziggo niet bereikbaar. Televisiekijken was volgens de woordvoerder wel gewoon mogelijk.

Ziggo onderzoekt de oorzaak van de storing nog en zegt "te blijven investeren in het netwerk om deze situaties te voorkomen".

Ziggo kampt weer met landelijke storing
Ziggo kampt weer met landelijke storing (Foto: ANP)