Witte Huis weert kritische media

CNN, The New York Times, de BBC en andere media die kritisch over president Donald Trump hebben bericht, mochten vrijdag niet aanschuiven voor een persconferentie op het Witte Huis. CNN liet weten dat het samen met The New York Times bezwaar heeft gemaakt tegen de maatregel.

Van de vijf grote televisiezenders mocht alleen CNN niet opdraven voor de persconferentie. NBC, ABC, CBS en Fox News hadden wel een uitnodiging gekregen. Dat gold ook voor conservatieve nieuwsorganisaties als Breitbart News en The Washington Times. Perschef Sean Spicer zei dat hij de selectie had gemaakt.

Trump haalt geregeld uit naar kritische Amerikaanse nieuwsmedia. Vorige week twitterde de Amerikaanse president nog dat onder meer The New York Times en CNN vijanden van hem en het Amerikaanse volk zijn.

Nepnieuws
Ook beticht Trump deze media van het verspreiden van nepnieuws. Tijdens de conservatieve conferentie CPAC zei hij dat traditionele media nieuws verzinnen op basis van anonieme bronnen.

Volgens de president moeten bronnen in nieuwsberichten met naam en toenaam wordt genoemd. Of hij beleid wil maken om dit af te dwingen is onduidelijk.

Witte Huis weert kritische media
Witte Huis weert kritische media (Foto: ANP)