Blizzard past Hearthstone Arena aan

Blizzard is bezig met het veranderen van Hearthstone zoals we het kennen. Naast de aankomende nerfs en rotatie 'Year of the Mammoth' en veranderde roadmap krijgt ook Arena een flinke wijziging.

De grootste verandering is dat ook Arena voortaan het Standard-format gaat volgen. Arena is dus ook onderhevig aan een veranderende kaartenset die elk jaar verandert. Deze verandering is gemikt om decks weer om synnergy te laten draaien. Blizzard benadrukt de verandering goed in de gaten te houden en in te grijpen waar nodig. 

Daarnaast verlaagt Blizzard de droprates van common-kaarten (nu nog 78% van alle Arena-kaarten), waardoor er meer Rares, Epics en Legendaries voorkomen. Ook verlaagt Blizzard de droprate van individuele kaarten Flamestrike en Abyssal Enforcer met zo'n 50%. Ook worden er in de draft meer keuzes uit spells gegeven en wordt de droprate van Classic Neutral-kaarten verlaagt, om meer de unieke klassen te benadrukken.

De wijzigingen worden nog in februari doorgevoerd, waarschijnlijk begin volgende week. Dan krijgen we ook de nerfs voor Spirit Claws en Small-Time Buccanneer.

HS