Hamilton: "Er rijden coureurs in F1 die er niet thuis horen"

Wat Lewis Hamilton betreft is de Formule 1 tegenwoordig veel te makkelijk voor nieuwkomers. De Britse vicewereldkampioen vindt dat het weer om het pure talent zou moeten gaan, net als in de karts.

"Iedereen in de karts doet zijn best en dan komen de beste rijders bovendrijven, op basis van talent. Een team neemt mij aan omdat ze denken dat ik de beste ben, er veel tijd in steek en overal heb gewonnen. Dan komt er een andere coureur, die ook op basis van successen aangenomen wordt, en die zou zonder mijn hulp ook bij dit team succesvol moeten zijn", zo stelt hij. Hamilton liet eerder al weten dat hij niet van plan is om nog langer data te delen met zijn teamgenoot, tegenwoordig de Fin Valtteri Bottas. 

Het inzien van data van teamgenoten en vooral het dagenlang trainen in de simulator maakt het volgens de Brit veel te makkelijk. "Je kunt een Formule 3-coureur elke dag in een simulator zetten en hem vertellen dat hij exact mijn lijnen moet rijden. Dat zal uiteindelijk wel lukken, maar dat zou hij juist zelf moeten ontdekken. De kwaliteit om zelf de limiet op te zoeken geeft je als coureur bestaansrecht. Als ik in een nieuwe auto niet zelf de limiet kan vinden ben ik simpelweg niet goed genoeg en hoor ik hier niet thuis. En dat hebben we nu: er zijn rijders in de Formule 1 die hier niet thuis horen", besluit hij uiteraard zonder namen te noemen.