13-jarige motorcoureur Loran Faber test in Valencia

Het nog maar 13-jarige motorracetalent Loran Faber heeft een indrukwekkende ervaring achter de rug. De Staphorstenaar heeft afgelopen weekend samen met het Dutch Racing Team een tweedaagse test afgewerkt op het Ricardo Tormo Circruit in Valencia.

Faber deelde het circuit met grote namen uit de Moto2- en Moto3-klasse die ook maar al te graag gebruik maakten van de baan- en testgelegenheid. Het jonge talent reed op de Honda Moto3-machine waarmee hij dit seizoen zijn debuut zal maken in het FIM Junior Moto3 World Championship. Faber knalde er over het gehele weekend maar liefst honderd rondjes uit: 48 op zaterdag en 52 op de zondag. Gefocust werd op het vertouwd raken met de nieuwe machine en daarom werd er beide dagen geen transponder gemonteerd en werden er geen rondetijden geklokt. Zowel de jonge coureur als het Dutch Racing Team kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Loran Faber debuteert dit raceseizoen ook in de Red Bull Rookies Cup, waarin Rotterdammer en Moto3-rijder Bo Bendsneyder in 2015 kampioen wist te worden. Naast Faber zien we in dit kampioenschap ook weer Nederlanders Walid Soppe en Victor Steeman aan de start verschijnen.

Het jonge Staphorster talent wist vorig jaar ook al een behoorlijke indruk te maken door de Molenaar NSF100 Cup te domineren, waar hij als eerste coureur ooit alle races won, en enkele races Moriwaki 250 te rijden. Hiervan wist hij uiteindelijk één race te winnen.