Nieuwe programmering motorsport Eurosport Benelux

Zaterdag heeft Eurosport Benelux hun motorsportprogrammering bekendgemaakt. Opnieuw wordt er lekker veel motorsport uitgezonden, maar zijn er wel enkele wijzigingen.

MotoGP, Moto2 en Moto3
Net als vorig seizoen zendt Eurosport zoveel mogelijk trainingen en alle kwalificaties en races van de drie klassen uit op Eurosport 1. Dit feest barst los op donderdag 23 maart, met de openingsrace in Qatar op zondag 26 maart. Het commentaar bij de MotoGP wordt verzorgd door Frank Weeink. Hij wordt bijgestaan door co-commentator en ex-coureur Kervin Bos.

Commentatoren Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen Moto2 en Moto3 (met Nederlander Bo Bendsneyder!) voor hun rekening vanuit de studio in Amsterdam/Hilversum. Ter plaatse is uiteraard presentatrice Samantha van Wijk. Zij zal onder andere interviews en reportages verzorgen.

Praat hier mee over MotoGP/Moto2/Moto3!

World Superbike
Helaas zijn niet alle races van het FIM Superbike World Championship live te volgen op Eurosport 1, maar de meeste gelukkig wel! Het World Superbike kampioenschap continueert haar vorig seizoen gewijzigde opzet, waarin zowel op zaterdag als op zondag om de punten wordt gestreden. Als je Nederlander Michael van der Mark, die vorig jaar eindigde als 4e in het kampioenschap, in actie wil zien: aankomend weekend wordt de openingsrace in Phillip Island live uitgezonden. Iwan van der Valk is dit seizoen Eurosports commentator bij het WorldSBK.

Praat hier mee over het WorldSBK!

British Superbikes, Endurance en Motocross
Iwan van der Valk verzorgt daarnaast ook het commentaar bij de andere motorsportdisciplines, tezamen met enkele co-commentatoren. De British Superbikes, het WK Endurance en het WK Motorcross zijn komend seizoen – veelal live – te volgen op Eurosport 1 en 2.

De British Superbikes beginnen vanaf 31 maart, met als eerste de ronde in Donington Park en het WK Endurance begint met de 24 uur van Le Mans op 15 april. Nederlander en regerend wereldkampioen in MX2, de klasse voor coureurs t/m 23 jaar in het WK Motorcross, Jeffrey Herlings maakt dit seizoen de overstap naar de koningsklasse, de MXGP. Wil jij zien hoe hij het opneemt tegen MXGP-wereldkampioen Tim Gajser? Dan kan je vanaf 25 februari terecht bij Eurosport.

Praat hier mee over het WK Motocross!

Eurosport Player
Als je trouwens geen zin heb om je tv aan te zetten kan je Eurosports volledige motorsportaanbod ook online vinden, met de Eurosport Player. Om gebruik te maken van deze streaming service moet je alleen wel even een abonnementje afsluiten, maar dan heb je ook wat: je kan op elk denkbaar scherm online kijken naar uitzendingen van Eurosport 1 en 2, plús je hebt Bonus Channels.