Magistrale Kane leidt Spurs naar kwartfinale FA Cup

Tottenham Hotspur is een ronde verder in de FA Cup. Door een hattrick van spits Harry Kane staat de ploeg nu in de kwartfinale. Het werd tegen Fulham 0-3. 

Tottenham nam het in de vijfde ronde van de FA Cup op tegen stadgenoot Fulham. Op Craven Cottage was er een basisplaats voor Michel Vorm en ook Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Toby Alderweireld startten. Vincent Janssen zou negentig minuten op de bank blijven. Na zestien minuten opende Harry Kane de score. Eriksen had een goede voorzet in huis, waarna de aanvaller laag in de hoek de 0-1 liet optekenen. Vlak na de pauze lag ook de tweede goal erin voor de Engels international en opnieuw was Eriksen de aangever.

De Deense spelmaker vond Kane in het doelgebied en de inzet van de spits was doelman Bettinelli te machtig. Het verzet van Fulham was hierna gebroken en Tottenham-manager Mauricio Pochettino kon rustig achterover leunen.

Dat deed Kane echter niet, want hij ging voor zijn hattrick. Dat lukt uiteindelijk ook, maar dit keer was het Dele Alli die de voorbereiding verzorgde. Zijn steekpass werd op waarde geschat door de captain, die oog in oog met Bettinelli opnieuw geen fout maakte. Tottenham staat door de zege in de kwartfinale van de FA Cup; de loting hiervoor moet nog plaatsvinden.

Michel Vorm met Harry Kane, die de bal mee naar huis mag nemen. (PRO SHOTS/Action Images)
Michel Vorm met Harry Kane, die de bal mee naar huis mag nemen. (PRO SHOTS/Action Images)