Sylvana wil verbod op geslacht en nieuwe feestdag

Sylvana S., de afvallige jokkebrokkende ex-veejay van DENK, heeft een aantal van haar politieke plannetjes kenbaar gemaakt. Zo mag de burgerlijke stand voortaan als het aan Sylvana ligt niet langer je geslacht vastleggen en moet Keti Koti een nationale feestdag worden. Dat meldt RTL Nieuws.

Sylvana S. zegt ook Zwarte Piet niet te willen verbieden maar eist wel dat Zwarte Piet wordt afgeschaft in de openbare ruimte en publieke media.

"Bij ons is 'anders' normaal" staat in het partijprogramma van Art1kel. Dat betekent overigens automatisch dat 'niet anders' gelijk staat aan 'abnormaal'. Dat u het weet.

Verder zet ze vol in op discriminatie. Zo moet van Sylvana in 2022 minimaal 40 procent van de top van de overheid een vrouw zijn en zijn overheidsorganen een weerspiegeling van de etnische diversiteit van de bevolking. De partij wil dat er discriminerende quota worden ingevoerd voor 'gemarginaliseerde groepen' onder bewindspersonen en overheidspersoneel.

Opvallend is dat de partij uiteraard met geen woord rept over financiën, budgettering en hoe ze van plan zijn maatregelen te bekostigen. Zo wil de partij onder meer de basisbeurs voor studenten terug.