Volkszanger Frank van Etten werd afgeperst

Frank van Etten werd afgeperst en zijn huis uitgejaagd. De volkszanger vertelde Omroep Gelderland dat ook hij slachtoffer is geworden van een vader en zoon die donderdag voor de rechter stonden op verdenking van mensenhandel en afpersing.

Van Etten noemt het duo 'tuig'. Hij ging met de twee in zee toen hij een autobedrijfje oprichtte. "Ik wilde zo graag zo iets beginnen om wat meer zekerheid in te bouwen. Als het zingen allemaal wat minder wordt, dan heb ik voor mijn gezin ook een toekomst."

Volgens Omroep Gelderland stelden vader en zoon Van Etten 'een constructie' voor, maar veranderde die al snel in 'een regelrechte afpersing'. De volkszanger, die landelijke bekendheid vergaarde met zijn deelname aan de Hazes-talentenjacht Bloed, zweet en tranen, verhuisde naar een camping en hotel en later naar een andere plaats.

Zaterdag gingen twee van zijn auto's in vlammen op. Bij die autobranden zou het duo waarmee Van Etten het aan de stok kreeg betrokken zijn. Hoe dan ook heeft de zanger zijn leven weer op de rit. "Ik zit weer in de flow en ben niet bang voor ze. Ik weiger om de rest van mijn leven achterom te kijken."

Volkszanger Frank van Etten werd afgeperst
Volkszanger Frank van Etten werd afgeperst (Foto: BuzzE)