Drenthe stopt met voetballen en is nu rapper

Aan de turbulente voetballoopbaan van Royston Drenthe is een einde gekomen, maar dat wil niet zeggen dat we niks meer van hem gaan horen. De voormalig voetballer heeft namelijk een nieuwe bezigheid gevonden, hij is vanaf nu rapper!

Vandaag verscheen het eerste nummer van Roya2Faces, zoals rapper Drenthe zich noemt, op YouTube. Tegenover VI verklaarde de oud-Feyenoorder dat dit de start is van een nieuw leven buiten de voetbalwereld. "Ik ben gestopt met voetballen. Wat als Feyenoord nog belt? Dan zeg ik nee, ik heb mijn keuze gemaakt."

Drenthe debuteerde in het seizoen 2005/2006 bij Feyenoord waar hij een jaar later weer vertrok. Een uitstekend EK onder 21 in eigen land leverde de nu 29-jarige oud-voetballer een toptransfer naar Real Madrid op. Na drie jaar bij Madrid, waarin hij tot 46 wedstrijden in de Primera División kwam, volgende een flinke rij aan clubs. Eerst werd hij verhuurd aan Everton en Hércules, hierna stond hij onder contract bij achtereenvolgens Alania Vladikavkaz, Reading FC, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor en Baniyas SC.

In zijn nieuwe liedje is Roya2Faces duidelijk over waar het heen gaat in zijn leven: "Blijf niet vragen naar die voetbalzaken, want ik wil rappen."

Oordeel zelf, heeft deze loopbaan meer kans van slagen?