Webber: "Ricciardo gaat Verstappen verslaan"

Volgens voormalig Formule 1-coureur Mark Webber gaat Max Verstappen het dit seizoen afleggen tegen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Webber denkt dat de ervaring van de Australiër de doorslag gaat geven, zeker nu er nieuwe regels ingevoerd worden.

"Het zal echter wel spannend worden tussen die twee", vertelt Webber tegen Motorsport"Vooral aan het begin van het seizoen zal de ervaring van Daniel in zijn voordeel werken. Hij heeft al vaker grote regelwijzigingen meegemaakt en heeft in verschillende auto's gereden, wat hem een voordeel zal geven."

Webber denkt overigens niet dat zijn landgenoot het makkelijk gaat krijgen met Verstappen. "Het wordt een mooi gevecht, waarbij Daniel denk ik net een voordeeltje heeft. Aan de andere kant is Max nog altijd aan het leren om te gaan met dat verschikkelijk grote talent wat hij heeft." Volgens de voormalig coureur van Red Bull heeft het team een prima kans om het gat naar Mercedes te dichten. "Ontwerper Adrian Newey is traditioneel erg sterk in het omgaan met nieuwe reglementen", klinkt het hoopvol.