James Cameron volop bezig met Avatar-sequels

Hollywoodkanon James Cameron zit tot zijn knieën in de productie van de nieuwe Avatar-films. Tegenover website thedailybeast.com benadrukt Cameron dat zijn focus niet ligt bij Avatar 2, maar dat hij voortdurend concentreert op alle nog te volgen sequels tegelijk. In totaal kunnen we nog vier Avatar-films verwachten.

In een interview met The Daily Beast wordt Cameron gevraagd hoe de productie van Avatar 2 vergaat. "Het punt is, mijn focus ligt niet bij Avatar 2. Mijn focus ligt gelijkmatig bij Avatar 2, 3, 4 en 5. Vanaf augustus zal ik samenwerken met de acteurs en een start maken met de motion capture. Het voelt alsof ik uit een gevangenis ben ontsnapt, want de afgelopen twee jaar heb ik opgesloten gezeten in mijn schrijf-grot. Ik heb een hekel aan scenario's schrijven. Ik wens het een hond nog niet toe", aldus de 62-jarige regisseur.

Ondanks dat James Cameron schijnbaar een hekel heeft aan schrijven heeft hij een indrukwekkend repertoire met films als Titanic, Aliens, en Terminator, waarbij hij verantwoordelijk was voor zowel de regie als het schrijfwerk. Avatar 2 moet in 2018 verschijnen. In 2020 wordt het derde deel verwacht, in 2022 het vierde deel en Avatar 5 staat tenslotte gepland voor 2023.

Avatar-vervolgfilms volop in ontwikkeling
Avatar-vervolgfilms volop in ontwikkeling