Voorlopig geen nieuwe Deus Ex

Square Enix heeft even geen zin in een nieuw deel in de Deus Ex-reeks, dus een vervolg op Mankind Divided lijkt ver weg.

Door de recente aankondiging van de samenwerking tussen Square Enix en Marvel, en de tegenvallende verkoopcijfers van de laatste Deus Ex, ziet Square Enix geen heil in een volgend deel, terwijl er oorspronkelijk wel een volgend deel gepland stond. Mankind Divided kende nog enkele losse eindjes die in een afsluitend deel van de 'moderne trilogie' beantwoord zouden worden. Maar die antwoorden blijven wellicht uit. 

De studio verantwoordelijk voor de laatste twee Deus Ex-titels, Eidos Montréal, is op dit moment aan het werk aan een nieuwe Tomb Raider. Daarnaast is Eidos ook onderdeel van de eerdergenoemde Marvel-samenwerking, waarvoor ze naar verluidt bezig zijn met een Guardians of the Galaxy-project. Daarmee lijkt de studio zich de komende jaren niet te hoeven vervelen.

Over enkele weken, 23 februari om precies te zijn, komt er nog wel een laatste DLC-pakket voor Deus Ex: Mankind Divided. A Criminal Past zal fungeren als een prequel van de hoofdgame, en is wellicht het laatste dat we zullen zien van Deus Ex voor een lange tijd.