Zes doden bij aanslag op moskee in Quebec

Bij een terroristische aanslag op een moskee in Quebec zijn de afgelopen nacht minstens vijf doden gevallen. Het nieuws werd door de politie van de Canadese stad Quebec naar buiten gebracht via Twitter. De politie wist een tweetal verdachten aan te houden.

De schietpartij vond rond 20.00 uur plaatselijke tijd plaats. In het Quebec City Islamic Cultural Center waren op het moment van de beschieting zo'n veertig mensen bezig met het avondgebed. Volgens ooggetuigen zou er door drie personen op de moskee zijn geschoten.

Volgens onbevestigde berichten op de sociale media zouden de aangehouden verdachten een tweetal Syrische vluchtelingen zijn die vorige week in Canada waren aangekomen.

Update 19.00

Bovenstaande tweet bleek weer eens een alternatieve waarheid te zijn NIET TE KLOPPEN. De enige schutter blijkt een roomblanke Canadees genaamd Alexandre Bissonnette te zijn.

Update 07:39

De politie in de Canadese stad Quebec heeft het aantal doden bij de aanslag op de moskee bijgesteld naar zes. Ook spreekt de politie maandag van acht gewonden in wat de Canadese premier Justin Trudeau een terroristische aanslag heeft genoemd. De politie bevestigt daarnaast dat twee verdachten zijn gearresteerd. Deze drongen zondagavond rond acht uur het gebedshuis binnen en openden daar het vuur op de aanwezigen voor het avondgebed. De agenten gaan ervan uit dat dat de enige daders zijn. Eerdere ooggetuigen dachten dat er sprake was van drie daders.

De namen van de daders zijn inmiddels bekend.