Prey komt uit op bevrijdingsdag

De game Prey is al jaren een dingetje. Ooit aangekondigd als deel 2, vergeten en in een zogenaamde development-hell, door Bethesda geannuleerd en nu dan in een reboot-jasje gestopt. Dit keer ziet het er naar uit dat we het eindelijk kunnen spelen. De releasedatum is namelijk 5 mei 2017, laat de uitgever weten.

In Prey ontwaak je aan boord van Talos I, een ruimtestation in een baan rond de maan in het jaar 2032. Jij ben de sleutel in een onderzoek naar het definitief omvormen van de mensheid – maar de zaken liepen vreselijk verkeerd. Het ruimtestation werd aangevallen door vijandige aliens waardoor er nu op jou wordt gejaagd. Aan jou nu om, terwijl je de duistere geheimen van Talos I ontdekt en meer over je eigen verleden te weten komt, te overleven met alles wat je aan boord kan vinden, je verstand, wapens en telekinetische vaardigheden om de Typhon alien te verslaan.

Prey wordt nu gemaakt door Arkane Studios, ontwikkelaar van de Dishonored-serie. Het spel verschijnt 5 mei 2017 op Xbox One, PlayStation 4 en pc.