Nadal naar halve finales Australian Open

Op de Australian Open zijn inmiddels alle vier halvefinalisten in het herenenkelspel bekend. Woensdag sloeg Rafael Nadal in de laatste kwartfinale Milos Raonic uit het toernooi. 

De Spaanse nummer negen van de wereld begon al sterk tegen de mondiale nummer drie, die met pijn en moeite zijn eerste opslaggame van de wedstrijd vast kon houden. Op 3-3 kwam Nadal toch door zijn service heen en dat kostte hem gelijk de set. In het tweede bedrijf was het Nadal die zijn eerste opslaggame maar net vast kon houden, terwijl de Spanjaard het op 4-5 nog eens erg moeilijk had. Toch hield hij vol en kwam er een tiebreak, waarin Nadal de sterkste was.

Set drie ging gelijk op en vooral Nadal serveerde bijzonder sterk. Raonic kende ook niet al te veel problemen op eigen service, tot hij moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Plotseling lukte het totaal niet meer en Nadal brak hem met een lovegame, waarmee de wedstrijd ten einde was: 6-4, 7-6 (7), 6-4. Nadal staat in de halve finale tegenover Grigor Dimitrov, terwijl Roger Federer en Stanislas Wawrinka bepalen welke Zwitser de finale haalt.