Spurs-manager: "Hoop niet dat Janssen nu gefrustreerd is"

Vincent Janssen beleeft momenteel niet de beste periode van zijn carrière. De Nederlandse spits leverde tegen Aston Villa wederom een teleurstellende match af namens de Londense club. De kritiek zwelt dan ook van verschillende kanten aan. Tottenham Hotspurs-manager Mauricio Pochettino hoopt dat Janssen desondanks juist nu de kracht kan vinden om positief te blijven.

Janssen scoorde vooralsnog enkel vanaf de penaltystip voor de Spurs. De kritiek op de aanvaller vanuit met name de Engelse media neemt al weken ernstig toe. Pochettino breekt een lans voor de Nederlander. "Hij is nog erg jong", zo stelt Pochettino tegenover Daily Express over de 22-jarige Janssen. "Het is een geheel nieuwe competitie voor hem. Wat hij moet doen is zich snel aanpassen, hard werken en vooral niet gefrustreerd raken door zijn eigen prestaties".

In de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa (2-0 zege) kreeg Janssen ineens weer de kans om zich vanaf het startsignaal te bewijzen tegenover zijn criticasters. Het betekende zijn eerste basisplaats sinds 19 november 2016. De oud-aanvaller van Almere City en AZ werd echter na een uur gewisseld voor Dele Alli. Wellicht kenmerkend voor het seizoen van Janssen: de twee treffers van de Spurs vielen nadat uitgerekend hij het veld had verlaten.

Pochettino reageerde nuchter op het gegeven: "In de tweede helft begon Janssen beter te spelen, maar wij besloten dat het nodig was om Alli te brengen", aldus de Argentijnse coach.

Behalve één strafschop in de Premier League en twee strafschoppen in de League Cup wist Janssen, ondanks liefst 33 doelpogingen, het net nog niet te vinden in Engeland. "Het klopt dat hij het hier moeilijk heeft, maar het is voor spitsen nou eenmaal soms lastig", zo besluit Pochettino.

Vincent Janssen wissel Dele Alli
Spurs-manager: "Hoop niet dat Janssen nu gefrustreerd is"