Overijverige ambtenaar geeft hele wijk gele kaart

Geen enkele inwoner van de Tilburgse wijk de Reeshof weet hoe hij zijn afval moet scheiden. Dat lijkt in ieder geval de mening van de lokale afvalinspecteur. Volgens Omroep Brabant heeft deze ambtenaar namelijk vrijwel de hele buurt een waarschuwing gegeven.

Fotograaf Andy Smulders, die in de betreffende wijk woont, heeft de containers met gele kaarten eraan op de gevoelige plaat vastgelegd, en dit op Facebook gedeeld. Buurtbewoners reageren hier massaal op, en vrezen op termijn boetes te krijgen. Toen Smulders de gemeente vroeg wat hij precies verkeerd had gedaan, kreeg hij naar eigen zeggen een foto van andermans vuilnisbak terug.

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de betreffende wijk beduidend slechter scoort dan andere wijken wat betreft het scheiden van afval. De woordvoerder denkt dat de buurtbewoners laks zijn geworden door het lang uitblijven van controles.

In 2015 zijn in heel Tilburg 60 boetes uitgedeeld voor het verkeerd scheiden van plastic, papier, groen en restafval. In 2016 waren dat er nog maar 18. Voordat iemand een boete krijgt, heeft hij achtereenvolgens al een gele, oranje en rode kaart aan zijn container gehad. De bewoners hoeven dus nog niet direct een boete te vrezen.

Afval (Foto: ANP)
Afval (Foto: ANP)