Ødegaard naar Heerenveen: "Dit is een hele mooie club"

Martin Ødegaard werd dinsdag gepresenteerd bij sc Heerenveen. De Noorse middenvelder tekende een huurcontract voor anderhalf seizoen.

Ødegaard wordt door de Friese club voor anderhalf seizoen van Real Madrid gehuurd. Bij zijn presentatie aan de pers liet hij weten dat hij heel veel zin heeft om aan de slag te gaan in het Abe Lenstra Stadion. "Dit is een hele mooie club en ik kijk er naar uit om te beginnen", aldus de 18-jarige Noor.

Toen hij twee jaar geleden de overstap van Strömsgodset IF naar Real Madrid maakte, werd hij al snel bestempeld als Wonderboy. "Maar ik zie mezelf als een normale jongen. Verder kijk ik niet zo veel naar wat anderen over me zeggen", aldus de nuchtere Ødegaard.

Maar waarom nu de keuze voor Heerenveen? "Ik heb een goed gesprek met de club gehad. Om die reden ben ik hier gekomen. De club kijkt naar mijn ontwikkeling en dat is belangrijk. Verder is (Heerenveen-speler, red.) Morten Thorsby een goede vriend en heeft me alleen maar goede dingen over de club verteld."

Bij zijn broodheer Real Madrid zat een echte doorbraak er voorlopig niet in, zo zegt hij zelf. "Real is een goede club, de beste in de wereld. Maar iedereen weet dat het lastig is om daar aan spelen toe te komen."

Maar spijt heeft Ødegaard totaal niet van zijn keuze voor De Koninklijke. "Het is de beste club in de wereld. Om daar te mogen trainen is heel goed voor een jong talent. Ik heb daar veel geleerd."

En nu staat hem dus een uitdaging in de Eredivisie te wachten en hij gaf trainer Jürgen Streppel alvast een tip hoe hij het best tot zijn recht komt. "Ik kan op verschillende plekken spelen, maar mijn favoriete plek is aanvallende middenvelder achter de spitsen."

Ødegaard naar Heerenveen: "Dit is een hele mooie club" (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Ødegaard naar Heerenveen: "Dit is een hele mooie club" (Pro Shots / Henk Jan Dijks)