FOK! Wat een weer: code oranje vanwege ijzel

Goedemorgen!
Rond middernacht is het vanuit het westen gaan sneeuwen. De sneeuw is na een paar uur overgegaan in onderkoelde regen of motregen wat op de grond ijzel tot gevolg heeft. Dit sneeuw/ijzelfront is langzaam richting het oosten gegaan. Vandaar dat er in het hele land rekening gehouden moet worden met gladheid. Aangezien het vandaag geen werkdag is wordt het strooizout niet in de sneeuw- en ijzellaag gedrukt waardoor het slecht zijn werk doet. Vandaar code oranje en het advies om niet de weg op te gaan als dat niet nodig is.

Die sneeuw en ijzel valt nog wel even door. De temperatuur loopt vandaag langzaam op tot zo'n 7 graden op de Wadden tot 0 graden in het zuidoosten, waardoor de gladheid in de loop van de dag, zeker in het noorden en westen, verdwijnt. In het oosten en zuidoosten zou de gladheid tot ver in de avond kunnen aanhouden.

Morgen wordt het een bewolkte en droge dag. Vandaf maandag wordt het wisselvalliger met hogere temperaturen, het komt dan niet meer onder 0.

Zon op / onder / zonkracht 
Zon op: 08:45
Zon onder: 16:45
Zonkracht: 1 / 1
 
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1937 Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld in de Sint-Jacobskerk in Den Haag.
1958 Laatste stoomlocomotief in reguliere dienst in Nederland.
1973 Eerste uitzending van de Abominabele Top 2000 op de zeezender radio Noordzee, de voorloper van de Dik Voormekaar Show.
2014 Archeologen vinden het graf van de Egyptische farao Sobekhotep I.
2015 Aanslag op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo in Parijs. Er vallen 12 doden waaronder twee politieagenten.

Weer een fraaie foto gemaakt door.... (Foto: Luuntje)
Weer een fraaie foto gemaakt door.... (Foto: Luuntje)


Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!