SGP'ers willen doodstraf herinvoeren

De lokale fractie van de SGP Zwartewaterland is het erover eens; de doodstraf moet worden heringevoerd. Het partijbestuur van de lokale fractie wil dit opnemen in het verkiezingsprogramma van de SGP. Dat meldt het AD.

"Wie des mensen bloed vergiet, zijn bloed zal door den mens vergoten worden", citeert Dirk van der Sluis - voorzitter van de lokale SGP. "De doodstraf weer invoeren is Gods woord en daarom de belangrijkste reden dat wij het willen."

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) beslist op 14 januari op het partijcongres of de herinvoering van de doodstraf in het verkiezingsprogramma komt. De fractie vindt het niet meer dan logisch dat de herinvoering van de doodstraf in het partijprogramma terecht komt, "omdat het ook al in het beginselprogramma van de SGP staat."

Het partijbestuur adviseert leden overigens tégen het voorstel te stemmen. In 2012 werd de doodstraf wel als verkiezingsthema gebruikt, maar omdat het 'lastig campagnevoeren' zou zijn met het thema is deze uit het programma voor 2017 weggelaten.