Geenpeil presenteert 'kandidaat-stemkastjes'

Kopman van GeenPeil Jan Dijkgraaf wordt de komende maanden vergezeld door Beryl Dreijer en Ahmed Aarad. Zij worden de nummers twee en drie op de kandidatenlijst van GeenPeil. Dat vrijwel niemand deze mensen kent maakt niet zoveel uit, want aan de debatten doen ze niet mee.

De twee werden donderdag in een livestream voorgesteld en ondervraagd door Theodor Holman, journalist bij Het Parool. GeenPeil wil, als het een of meerdere zetels wint, anders in de Kamer opereren dan andere partijen. De leden van de partij zouden bij elke stemming online uitmaken hoe hun Kamerleden moeten stemmen.

Dreijer spande in de aanloop naar het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne namens GeenPeil een zaak aan tegen de gemeente Oldenzaal, omdat daar het aantal stembureaus was verminderd.

Aarad kwam halverwege de jaren tachtig uit Marokko naar Nederland. Op jonge leeftijd liep hij een ruggenmergontsteking op, waardoor hij tegenwoordig sterk afhankelijk is van een rolstoel, zo vertelde hij aan Holman. Aarad werkte eerder onder meer in de IT-sector.

Wie er voor de rest in de top tien staan, houdt GeenPeil voorlopig nog even geheim.

Geenpeil presenteert 'kandidaat-stemkastjes'
Geenpeil presenteert 'kandidaat-stemkastjes' (Foto: ANP)