'Wehrlein tekent bij Sauber'

Pascal Wehrlein zal het komende Formule 1-seizoen gaan racen voor Sauber, zo weet Motorsport te melden. Bij de renstal uit Hinwil wordt de Duitser teamgenoot van Marcus Ericsson die al eerder vastgelegd werd. De laatste details zouden in de komende dagen besproken moeten gaan worden.

Met Wehrlein bij Sauber lijken de puzzelstukjes voor de stoeltjes voor 2017 op hun plek te vallen. De Duitser was namelijk in beeld bij Mercedes om de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg op te volgen. In plaats daarvan lijkt Mercedes te kiezen voor de meer veilige optie Valterri Bottas. De Fin had een contract bij Williams, maar dat liet al weten bereid te zijn om hem te laten gaan. De Britten halen op hun beurt Felipe Massa terug van zijn pensioen. De Braziliaan wordt gekoppeld aan de 18-jarige rookie Lance Stroll, terwijl Bottas bij Mercedes in Lewis Hamilton een ijzersterke teamgenoot treft.

Dit betekent dat de enige twee vrije stoeltjes op de grid bij Manor te vinden zijn. Het lijkt erop dat Esteban Gutierrez de voornaamste kandidaat is voor het eerste zitje, terwijl ook de namen van Felipe Nasr en Rio Haryanto bij Manor genoemd worden.