Pochettino: "Alli wordt één van de beste spelers ter wereld"

Mauricio Pochettino heeft veel vertrouwen in Dele Alli. De oefenmeester verwacht dat de jonge middenvelder kan uitgroeien tot de beste speler ter wereld.

Alli groeide vorig seizoen uit tot één van de smaakmakers van Tottenham Hotspur en ook dit seizoen laat het 20-jarige talent zijn kwaliteiten zien. In zeventien wedstrijden wist de middenvelder maar liefst zes keer het net te vinden. Als hij zo doorgaat, verwacht Pochettino dat hij uit kan groeien tot de beste speler ter wereld.

"Hij is zeker 60 miljoen euro waard", antwoorde Pochettino, toen een journalist vroeg naar de waarde van Alli. "Hij laat zien dat hij veel kwaliteiten heeft en hij is een talent dat moeilijk te vinden is in Europa. Hij is nog maar twintig jaar oud."

"Er bestaat geen twijfel over dat hij één van de beste spelers van Engeland gaat worden de komende tien á twaalf jaar. En Engeland staat gelijk aan Europa en misschien wel de hele wereld."

"Het is voor tegenstanders een moeilijke opgave om hem te stoppen. Hij heeft het hier erg naar zijn zin en hij wil titels winnen met Tottenham Hotspur", aldus Pochettino tijdens de persconferentie.