Horner: "Ricciardo als grote broer voor Verstappen"

Red Bull-teambaas Christian Horner is bijzonder tevreden over de relatie tussen zijn twee coureurs, Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Sinds de Grand Prix van Spanje, toen Verstappen Daniil Kvyat verving, zijn de twee teamgenoten. Nadat de Nederlander de eerste race al gelijk won werd gevreesd dat er misschien een gespannen sfeertje zou ontstaan, maar niets is minder waar.

"Het belangrijkste is dat er respect is. Ik vraag mijn coureurs niet om samen uit eten te gaan, maar er moet wel respect zijn voor elkaar en voor het team", vertelt Horner tegen Autosport. "Dat is precies wat ze hebben gedaan en voor ons is het alleen maar goed dat hun onderlinge relatie nog beter is dan alleen respect. Daniel is in veel opzichten als een oudere broer voor Max."

Dat de twee een vergelijkbare kijk op de zaken hebben maakt het voor het hele team makkelijker. "De feedback die ze over de auto geven is bijna gelijk aan elkaar en ze vragen nagenoeg hetzelfde. Dat maakt het voor het hele team en zeker de ontwikkelaars natuurlijk een stuk makkelijker."

Ricciardo won het onderlinge duel in de races met 10-7 en in de kwalificaties met 11-6, maar Horner zou de twee nauwelijks van elkaar kunnen onderscheiden op basis van hun kwaliteiten. "Dat wordt heel moeilijk. De ene keer heeft Ricciardo de overhand, de andere keer is Verstappen de sterkere. Het verschilt vaak echt per weekeinde."

Als Red Bull volgend jaar een auto heeft waarmee om de titel gestreden kan worden, wil Horner het niet te ingewikkeld maken. "We bekijken het dan wel per race, zoals we altijd gedaan hebben. Er zijn al zat regels. Houd het simpel, dat is mijn hele filosofie in de sport en dat zal het blijven."