Oud-kampioenen K-1 treffen elkaar op UFC 209

Alistair Overeem en Mark Hunt hebben beiden een mondeling akkoord gegeven voor een gevecht in maart op UFC 209. Hunt wil echter wel garanties in zijn contract.

Sinds UFC 200 in juli leefde Hunt in onmin met de organisatie. Tijdens dit evenement leverdere zijn tegenstander Brock Lesnar een positieve dopingtest af. Ook bleek later de test die vóór het evenemt werd afgenomen positief te zijn. Hunt beklaagde zich over het feit dat de test voor het evenement had plaatsgevonden en dat deze positieve test nog niet bekend was ten tijde van het gevecht.

Normaal mag een nieuwe vechter pas vier maanden na het tekenen bij de UFC aan een gevecht deelnemen. Dit is om USADA (U.S. Anti-Doping Agency) de tijd te geven dopingtests uit te voeren. Door het op het laatste moment uitvallen van een ander gevecht op het evenement werd Lesnar pas één maand voor het gevecht aangetrokken.

Hunt dreigde vorige week nog met een rechtszaak, omdat hij vond dat de straf die Lesnar had gekregen voor deze dopingtest niet klopte. Hunt vond dat een deel van de wedstrijdgage van Lesnar, 2,5 miljoen dollar, naar hem moest gaan. Om een soortgelijke zaak in de toekomst te voorkomen wil Hunt een clausule in zijn contract laten opnemen.

De K-1 World Grand Prix winnaars van 2001 (Hunt) en 2010 (Overeem) stonden pas één keer eerder tegenover elkaar. In 2008 vochten ze voor de voormalig MMA-organisatie Dream en won Overeen het gevecht met een submission (americana/schouderklem).

Het gevecht tussen Overeem en Hunt (begin gevecht 7:30 min) (Bron YouTube)