Douwe Bob heeft spijt van seksistische opmerking

Zanger Douwe Bob heeft veel spijt van een seksistische opmerking die hij zondagavond in zijn kroeg heeft gemaakt tegen zangeres Nina June. Dat heeft hij maandag op Facebook gemeld.

De zangeres plaatste maandagochtend een open brief aan Amsterdamse singer-songwriter. Hierin betichtte ze Douwe Bob van het maken van denigrerende en vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij gemaakt zou hebben in zijn kroeg The Fool Bar. "Je ging met de pet rond en kwam ook bij mij langs", schrijft Nina June. "Terwijl ik in mijn tas zocht naar geld, vertelde je mij dat ik 'moest betalen met mijn dikke tieten'. Ik stond perplex; ik voelde me wit wegtrekken."

Toen Douwe Bob zag dat de zangeres onaangenaam verrast was door de opmerking, stelde hij "dat er in Amsterdam nou eenmaal zo gepraat wordt. Als ik daar niet tegen kon, moest ik maar wegwezen naar het boerendorp waar ik vandaan kwam." June twijfelde lang of ze het incident moest laten voor wat het was. "Maar ik wil dit toch gezegd hebben, Douwe: je kunt niet zo met vrouwen omgaan."

Platvloerse lul
De zanger reageerde maandagmiddag op Facebook. "Het liefste zou ik naar je toe komen om je persoonlijk mijn excuses aan te bieden", schrijft hij. "Ik heb erg spijt van wat ik gezegd heb. Het was een hele domme opmerking die ik nooit had moeten maken. Toen ik je tranen zag, reageerde ik op de allerdomste manier: uit paniek schoot ik in een bullshit-verdediging. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan."

Hij sluit zijn reactie af met: "Ik hoop dat je deze platvloerse lul kunt vergeven. Bel me even terug als je tijd hebt."

Douwe Bob heeft spijt van lompe opmerking
Douwe Bob heeft spijt van seksistische opmerking (Foto: BuzzE)