KickassTorrents is terug in originele staat

De torrentsite KickassTorrents (KAT) is nieuw leven ingeblazen. Een deel van de oude medewerkers van de site heeft de site in dezelfde vormgeving en volledig functionerend online gezet, maar zonder userbase. Ze hopen de site in de oude glorie te herstellen, meldt TorrentFreak.

De site werd als gevolg van een onderzoek van de Amerikaanse overheid een paar maanden geleden offline gehaald. In juli werd het vermoedelijke brein achter KAT, een Oekraïner, op verzoek van de VS door de Poolse politie opgepakt.

De site kende miljoenen gebruikers, onder wie ook een zeer actieve groep administrators, moderators en forumleden. Vlak nadat de oorspronkelijke site offline was gehaald, besloten verschillende KAT-medewerkers zich te hergroeperen. Ze lanceerden een forum, Katcr.co, en hintten vervolgens dat in de toekomst torrents ook terug zou komen.

Vrijdag lanceerde Katcr.co een volledig operationele torrentsite. Die heeft een frisse en beveiligde database, maar het uiterlijk van de nieuwe site is hetzelfde als dat van de voorganger. Een groot deel van de gerenommeerde uploaders is ook terug, heeft Katcr.co aan TorrentFreak laten weten.

De terugkeer komt amper een dag nadat de MPAA groots en trots verkondigde dat deze achter het oprollen van de site zat.

KickassTorrents weer online
KickassTorrents weer online (Foto: BuzzT)