Meter kapsalon is megahit

Sinds er op Facebook over het gerecht is gepost, is de meter kapsalon van cafetaria Bisschopshoeve in Breda een ware hit. Vanuit heel Brabant komen liefhebbers ervan smullen, meldt Omroep Brabant.

Op maandagmiddag kwamen twee jongens nietsvermoedend een meter kapsalon naar binnen schuiven in de cafetaria van Eddy Couwenberg. Die vond dat een post op Facebook waard, met als commentaar: "Je kan de week natuurlijk ook beginnen met een meter kapsalon." Dat bericht ging viral en sindsdien is het gerecht van 10,95 euro niet aan te slepen.

"Vooral uit de regio Geldrop, Eindhoven en Helmond komen ze. Heel apart. Maar die mensen dagen elkaar allemaal uit op Facebook. Ze maken er een 'challenge' van", aldus Couwenberg. Voor de zekerheid sloeg hij 14 kilo extra vlees in. "Dat gaat bij ons toch wel op."

De cafetaria serveert overigens altijd op grote borden, want bij Couwenberg mag niemand met honger van tafel gaan. "Bij benadering is het een meter, maar echt niet precies. Wij zetten het ook niet als 'een meter kapsalon' op de kaart, maar zeggen het voor de grap bij het uitserveren. Tot nu toe heeft niemand er met een rolmaat naast gestaan," vertelt Couwenberg over de borden. "Bijna niemand krijgt hem op en wie wel is niet te voorspellen. Bijvoorbeeld een klant van mij is 1,74 meter en eet eerst een kipkorn en pakt er een milkshake bij en eet vervolgens zijn bord met een meter kapsalon helemaal leeg."