Ajax loot weer tegen Legia in Europa League

Ajax weet tegen wie het speelt in de zestiende finale van de Europa League. Het Poolse Legia Warschau kwam als tegenstander uit de loting.

Ajax eindigde als nummer één in de groepsfase voor Celta de Vigo, Standard Luik en Panathinaikos. Dat betekende dat de Amsterdammers geplaatst waren bij de loting van de zestiende finale van de Europa League.

Hierdoor zou Ajax tegen een nummer twee van de groepsfase loten, of een van de vier slechtste afvallers van de Champions League. Het Poolse Legia Warschau kwam maandag uit de koker als tegenstander tijdens de loting in Nyon.

In het seizoen 2014/15 kwam Ajax ook al tegenover Legia in deze fase van de Europa League te staan. Destijds was Ajax twee keer te sterk voor de Poolse opponent (1-0 en 0-3). De heenwedstrijd wordt op 16 februari gespeeld, terwijl de return de week erop op 23 februari is.

Legia bereikte de zestiende finale van de Europa League als nummer drie van de Champions League-groepsfase. De ploeg zat in de poule met Borussia Dortmund, Real Madrid en Sporting Clube de Portugal. Die laatste tegenstander werd op de laatste speeldag verslagen, zodat Europese overwintering werd veilig gesteld.