Renault wil in 2018 sterkste F1-motor hebben

Renault legt de lat hoog voor het Formule 1-seizoen 2018. De Fransen willen dan de sterkste motor van het veld hebben. In het begin van de periode met de 1,6 liter V6-turbomotor had Renault het lastig met zowel de betrouwbaarheid als het aantal paardenkrachten. Inmiddels gaat het stukken beter, al komt de huidige motor nog wel tekort ten opzichte van de Mercedes.

Renault-motorsportbaas Cyril Abiteboul sprak hierover met F1i.com. "Onze progressie met de motor was onze grootste prestatie in 2016. We zijn goed teruggekomen uit een lastige situatie, waarbij zowel de betrouwbaarheid als prestatie van onze krachtbron slecht was."

"Inmiddels hebben we de meest betrouwbare motor van allemaal. Het is nog niet de sterkste motor van het veld, maar we hebben plannen om op dat vlak flinke stappen te zetten. We willen er zo voor zorgen dat onze motor in 2018 de sterkste van het veld is."

Om dit te bereiken heeft Renault een geheel nieuw ontwerp van de motor gemaakt die volgend jaar geïntroduceerd zal gaan worden. Hierdoor moeten de teams Renault, Red Bull Racing en Toro Rosso verder naar voren komen op de grid.