Top techwereld VS naar Trump

De top van de Amerikaanse techwereld heeft woensdag een onderhoud met de gekozen Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de website Recode schuiven onder anderen Larry Page, de baas van Google's moeder Alphabet, Apple-directeur Tim Cook en Facebook-directielid Sheryl Sandberg aan.

Verder zouden ook de baas van Microsoft, Satya Nadella, Cisco-directeur Chuck Robbins en de directeurs van IBM, Intel en Oracle een uitnodiging hebben ontvangen. De baas van Oracle zei in een verklaring dat hij Trump wil helpen waar nodig. "Als hij het belastingstelsel kan hervormen, de regeldruk kan verminderen en betere handelsovereenkomsten kan sluiten, dan wordt de Amerikaanse technologie-industrie groter en competitiever dan ooit tevoren.''

Elon Musk, die leiding geeft aan SpaceX en Tesla, zou naar verluidt ook uitgenodigd zijn, maar of hij daadwerkelijk gaat is niet bekend. Ook de oprichter van Amazon, Jeff Bezos, zou een uitnodiging hebben gekregen. Hij gaat waarschijnlijk wel, maar dat gaat zonder twijfel ongemakkelijke situaties opleveren. The Washington Post, de krant in handen van Bezos, leverde in aanloop naar de verkiezingen felle kritiek op Trump.

Top techwereld VS naar Trump
Top techwereld VS naar Trump (Foto: BuzzT)