The Last of Us draait beter op PS4 Pro, maar niet perfect

Sinds de release van de PlayStation 4 Pro zijn gamers volop aan het testen met hun bestaande titels om te kijken of ze beter lopen op de PS4 Pro dan op de 'gewone' PS4. Zo ook The Last of Us, een game die nogal dubieuze resultaten liet zien op Sony's opgevijzelde PlayStation. Er is sinds kort een PS4Pro-patch beschikbaar en daarmee gaat het stukken beter, maar het spel draait nog steeds niet optimaal.

Nadat er vele klachten binnenkwamen over de performance van The Last of Us op de PlayStation 4 Pro, is Naughty Dog gaan werken aan een patch. Nu deze patch uit is blijkt dat de performance er wel op vooruit is gegaan, maar dat dit ten koste is gegaan van andere zaken zoals aliasing en detail van schaduwen. Eurogamers DigitalFoundry deed een uitgebreide analyse die je hieronder terug kunt kijken. Samenvattend komt het erop neer dat de PS4 Pro zeker meerwaarde biedt voor The Last of Us op grafisch vlak, maar perfect is het nog niet. Naughty Dog kent de PlayStation-hardware als geen ander, dus wie weet wat er nog volgt. The Last of Us is op PlayStation 4 Pro sinds de laatste patch (1.08) te spelen in twee modi: 1800p60 en 2160p30 (native 4K).

Vorige week werd een langverwachte opvolger voor The Last of Us aangekondigd. Die game staat echter nog in de startblokken en hoeven we niet voor 2018 te verwachten.