FOK! Wat een weer: Weinig verandering

Goedemorgen!

Stephan schreef het gisteren al, het weer wordt gedomineerd door een hogedrukgebied en dat blijft nog even zo. Vandaar dat de weerkaarten ook de komende dagen weinig verandering laten zien. Gisteren was het grijs en grauw en viel er hier en daar ook wat regen, alhoewel dat geen gigantische hoeveelheden waren. De afgelopen nacht is het hier en daar wel opgeklaard maar op andere plekken bleef het wolkendek dicht. Lokaal kan ook mist ontstaan zijn en de temperatuur was maximaal zo'n 7 graden.

De mist (waar er mist is) trekt vanmorgen maar moeizaam op. Verder is het wederom behoorlijk bewolkt en weinig ruimte voor de zon. Het blijft voorlopig wel droog. Er staat weinig wind maar later op de dag trekt deze aan tot zwak tot matig.

De komende dagen voorlopig weinig verandering. Het kwik komt niet hoger dan zo'n 7 a 8 graden en veel regen zal er tot het weekend niet vallen. Ook de wind stelt weinig voor. Helaas zal het wel bewolkt blijven dus de zon zullen we niet vaak te zien krijgen.

Ik wens jullie ondanks het weerbericht toch een fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:39
Zon onder: 16:28
Zonkracht: 1 / 1
 
Een roofvogel bij een vogelshow op eerste kerstdag 2010 (Foto: qltel)
Een roofvogel bij een vogelshow op eerste kerstdag 2010 (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1866 Een ondergrondse mijnexplosie in Barnsley, Engeland zorgt voor veel doden.
1901 Eerste trans-Atlantische radio-uitzending, door Guglielmo Marconi.
1936 De Moerdijkbrug over het Hollandsch Diep wordt geopend.
1961 Twee vrachtvliegtuigen C-119 van het Belgische leger botsen in volle vlucht op elkaar ter hoogte van Montignies-Lez-Lens bij Chièvres, 13 doden.
1970 De eerste strip van Jan, Jans en de kinderen verschijnt in de Libelle.
2007 Een Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht raakt tijdens een trainingsvlucht hoogspanningskabels waardoor zo'n 50.000 huishoudens in de Gelderse Bommelerwaard en Tielerwaard ruim 2 dagen zonder stroom komen te zitten.