Arrestaties na diefstal hazewindhond van 1 miljoen

De Ierse hazewindhondenrenwereld is deze week opgeschrikt door de diefstal van één van haar grote sterren. Clares Rocket bleek maandagochtend gestolen te zijn en dat was voor de eigenaar en trainer best een domper: de waarde van de bloedsnelle hond wordt op zo'n één miljoen euro geschat.

Clares Rocket is in bezit van het Full House Syndicate in Limerick en wordt getraind door Graham Holland en zijn familie. "We waren in Belfast bij onze zoon op bezoek en onze andere zoon kwam erachter dat Rocket weg was", vertelt Holland. Verwacht werd dat de dieven losgeld zouden eisen, maar voordat dat kon gebeuren werd de hond door de politie teruggevonden. "Dinsdagavond hoorden we dat hij veilig was en rond middernacht hebben we Rocket opgehaald. Zijn voeten zijn wat pijnlijk, maar hij is wel gevoerd en heeft te drinken gekregen."

Volgens hazewindhondenrenkenner Ian Fortune is Clares Rocket een ware superster. "Hij is nog geen 2,5 jaar en heeft al tienduizenden ponden aan prijzengeld binnengehaald. Pure snelheid, wilskracht, zijn manier van over de baan rennen...dit is echt een zeer serieuze hazewindhond. Hij heeft alles, geweldige acceleratie bij de start, hij vliegt over de rechte stukken, blijft sterk richting de finish...hij is zeer goed gefokt." Het toonaangevende Racing Post was eveneens vol lof: "Clares Rocket is een van de snelste en beste hazewindhonden die we in jaren gezien hebben." 

De Ierse politie heeft vier mannen gearresteerd vanwege de diefstal van het arme beest, dat vermoedelijk snel weer te zien zal zijn op de renbanen in Ierland. 

Clares Rocket loopt een baanrecord in Clonmel (Bron: YouTube)