Basgitarist Greg Lake (69) overleden

De Britse basgitarist Greg Lake is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is aan twee grote bands verbonden: King Crimson en Emerson, Lake and Palmer.

Lake was in 1968 een van de oprichters van King Crimson. De band kreeg wereldwijde bekendheid met het album In the Court of the Crimson King. De plaat werd gezien al een doorbraak voor de symfonische rock. In 1970 begon een periode die een nog groter succes zou brengen. Lake ontmoette Keith Emerson, met wie hij vervolgens de drummer Carl Palmer vond. Vanaf hun eerste grote optreden op het festival op het eiland Wight in 1970 was de band bekend en beroemd.

Het trio was gedurende acht jaar bijzonder actief. De eerste single die het uitbracht, Lucky Man, was meteen een enorme hit. Acht jaar lang volgden de hits elkaar op. In 1978 was het creatief op en viel de band uiteen. Tien jaar lang produceerde Greg Lake solo-albums, waarop beroemdheden als Bob Dylan, Gary Moore en de band Toto meespeelden.

In 1992 kwam het vertrouwde trio weer bijeen en werden er weer albums opgenomen. Bovendien speelde Lake in diverse gelegenheidsbands mee.

Basgitarist Greg Lake (69) overleden
Basgitarist Greg Lake (69) overleden (Foto: BuzzE)