FOK! Wat een weer: warmer

Goedemorgen!

In tegenstelling tot mijn collega DJMO vond ik het gisteren een mooie dag. Ik heb 15 kilometer gewandeld en werd vergezeld door een waterig zonnetje. Het was wel koud, maar dat is een kwestie van flink doorstappen en een goede jas, dan heb ik het al snel niet koud meer.

Gisteravond was het hetzelfde als overdag, half tot zwaar bewolkt en droog. De temperaturen waren wel opmerkelijk hoog in vergelijking met de voorgaande nachten, het was zo'n 3 graden in het zuidoosten van het land tot 8 graden in het noordwestelijk kustgebied met een matige wind die soms aanzwol tot krachtig.

Vandaag wordt bijna een herhaling van gisteren. Het wordt weer deels bewolkt, het enige verschil is dat er vanmiddag in het noorden wat lichte regen zou kunnen vallen. De temperatuur wordt ongeveer 9 graden.  De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig aan de kust.

De komende dagen blijft de temperatuur vrij hoog met in het weekend een kans op wat regen. Na het weekend gaat de temperatuur weer omlaag en gaat ook de neerslagkans (die toch al klein is) weer naar beneden.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:35
Zon onder: 16:29
Zonkracht: 1 / 1
 
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1703 De kapel op de begraafplaats Het Heilige Kruis in Zwolle stort in tijdens een hevige storm.
1931 Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
1965 Bij wet wordt Claus van Amsberg genaturaliseerd tot Nederlander.
1976 The Eagles brengen Hotel California uit, een van de best verkopende albums aller tijden.
1980 Om tien minuten voor elf in de avond wordt poplegende John Lennon voor zijn huis in het Dakota gebouw aan 72nd Street in New York vermoord door Mark David Chapman.
1982 In Suriname worden 15 critici van het bewind van Desi Bouterse - voornamelijk journalisten, vakbondsmensen en advocaten - vermoord.

Archieffoto van 24 december 2010 (Foto: qltel)
Archieffoto van 24 december 2010 (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!