Zak Brown: "Alonso blijft bij McLaren"

Met het vertrek van Nico Rosberg bij Mercedes is er voor 2017 een plekje vrijgekomen bij het team. Het gerucht gaat dat Fernando Alonso de plek van Rosberg zal innemen. Zak Brown, de nieuwe baas van McLaren, heeft er echter vertrouwen in dat zijn rijder volgend seizoen gewoon weer voor het team van Woking uitkomt.

Sinds het contracteren van Alonso en de samenwerking met Honda heeft McLaren nog niet de resultaten behaald waar de renstal vooraf op gehoopt had. De tweevoudig wereldkampioen wil maar al te graag nog een derde titel veroveren, iets waar hij bij Mercedes mogelijk meer kans op maakt.

Zak Brown liet echter weten zich geen zorgen te maken dat de Spanjaard vertrekt en benadrukte nog eens dat zijn coureur gewoon een contract heeft bij het team voor 2017: "We hebben een contract met Fernando en daar is hij gelukkig mee. Natuurlijk wil hij races winnen, net als wij. Ik maak mij er niet druk om dat hij zal vertrekken, hij blijft gewoon bij het team."

Ook Eric Boullier, teamchef van McLaren, spreekt de geruchten tegen en heeft er vertrouwen in dat Alonso zijn driejarig contract afmaakt: "Dat Fernando bij ons zou vertrekken zijn slechts geruchten: hij heeft gewoon een contract bij ons. Bovendien denk ik dat het geen slimme keuze van hem zou zijn om ons te verlaten: Lewis Hamilton voelt zich erg op zijn gemak bij Mercedes en dat zal in het nadeel van Fernando werken."

Zak Brown: "Alonso blijft bij McLaren" (ProShots/Action Images)
Zak Brown: "Alonso blijft bij McLaren" (ProShots/Action Images)