Migrant verkracht en vermoordt 19-jarige studente

Een 19-jarige studente geneeskunde aan de Universiteit van Freiburg in Duitsland is door een 17-jarige Afghaanse migrant verkracht en vermoord. Dat melden diverse bronnen op basis van vrijdag vrijgegeven informatie.

Het meisje, Maria Ladenburger, is de dochter van een hoge EU-official en werd dood in de rivier Dreisam gevonden nadat ze op 16 oktober verdween. Die nacht fietste ze alleen naar huis van een feestje en kwam ze daar nooit meer aan.

Aan de hand van een haar die op haar lijk werd gevonden, alsook het bestuderen van vele uren aan beelden van beveiligingscamera's, kon de 17-jarige Afghaan worden aangehouden. De migrant in kwestie kwam Duitsland in de migrantenstroom van vorig jaar binnen en heeft inmiddels bekend.

Niet ver van het stadje vandaan verdween enkele maanden geleden ook een Duitse jogster van 27. De autoriteiten onderzoeken of de aangehouden migrant ook met haar verdwijning te maken heeft.

In haar vrije tijd deed de studente vrijwilligerswerk in de lokale migrantenopvang. Bij haar begrafenis werd gevraagd het geld dat normaal aan bloemen wordt uitgegeven, te doneren aan zendingswerk in Bangladesh.

De rouwadvertentie in de lokale krant stelde: "19 jaar lang was Maria een zonnestraal voor onze familie en dat zal ze blijven. We danken God voor het geschenk, dat jij bij ons mocht zijn. We weten zeker dat [je] veilig bent bij Hem."

Maria zou komende dinsdag 20 jaar oud zijn geworden.