Wahlberg: sterren, bemoei je niet met politiek

Sterren zouden zich niet moeten bemoeien met de politiek. Dat vindt althans acteur Mark Wahlberg. Volgens hem kunnen de 'celebs' zich beter op hun eigen bezigheden richten omdat ze vaak toch nauwelijks invloed hebben op de kiezer.

"Veel beroemdheden lieten zich uit over de politiek of doen dat nog steeds terwijl ze dat beter niet kunnen doen. Je ziet maar weer dat mensen toch niet luisteren", zegt Mark in een interview met Task and Purpose verwijzend naar het verlies van Hillary Clinton in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Mensen kopen misschien je album of kijken naar je film, maar je zorgt niet voor het eten op tafel. Je betaalt ook niet hun rekeningen", vervolgt hij zijn betoog.

Volgens Mark leeft een groot deel van Hollywood in een luchtbel. "Ze hebben geen contact met de gewone mensen, de alledaagse man die moet zorgen voor zijn gezin." Zelf is de acteur naar eigen zeggen wel erg bewust van 'de echte wereld'. "Daar kom ik vandaan. En hoewel ik ook in Hollywood kom en hou van alle mogelijkheden die het me biedt, begrijp ik ook hoe het is om dat allemaal niet te hebben."

Tijdens de presidentsverkiezingen zetten zich tientallen sterren in om de kiezer te overtuigen om op zijn of haar favoriet te stemmen. Vooral Clinton had een enorme aanhang in Hollywood. Zo schaarden zich onder meer Katy Perry, Lady Gaga en Madonna achter de voormalig First Lady.

Mark Wahlberg: sterren leven in luchtbel
Wahlberg: sterren, bemoei je niet met politiek  (Foto: BuzzE)