'Ontvoerde' man meldt zichzelf bij politie

De man die vrijdagochtend door onbekende mannen in een auto werd gedwongen en verdween, is terecht. Hij meldde zichzelf rond 21.00 uur bij de politie en is ongedeerd.

De politie weet niet of de man ontvoerd is geweest of dat er een andere reden voor zijn vermissing was. "De man is nog maar net terecht, we gaan nu uitzoeken wat er precies is gebeurd", aldus een politiewoordvoerder.

De politie maakte eerder op de dag bekend ernstig rekening te houden met een ontvoering. Over de identiteit van de vermiste persoon wil de politie niets zeggen, maar volgens de krant De Stentor gaat het om een 53-jarige financieel makelaar uit Doornspijk.

Bivakmutsen
Op de website van Omroep Gelderland waren beelden te zien van drie mannen met bivakmutsen, die een vierde man in een auto zetten en wegrijden. Daarbij waren drie auto's en een zwarte bestelbus betrokken. Ook andere getuigen vertelden de politie dat langs de Oenenburgweg in Nunspeet iemand mogelijk tegen zijn zin werd meegenomen in een auto.

Dankzij die meldingen kwam de politie terecht bij een carpoolplaats nabij de A28 aan de Eperweg in de Veluwse gemeente, Nunspeet. Daar werd een zwarte bestelbus aangetroffen die mogelijk betrokken is bij de zaak.

'Ontvoerde' man meldt zichzelf bij politie
'Ontvoerde' man meldt zichzelf bij politie (Foto: ANP)