Deel uitvallende iPhone 6s te lang in lucht

Dat sommige iPhone 6s-toestellen onverwacht uitvallen, komt doordat een onderdeel van de batterij langer dan zou moeten blootgesteld is geweest aan 'gecontroleerde lucht'. Daardoor neemt de capaciteit van deze batterijen sneller af dan normaal. Dat heeft Apple vrijdag laten weten.

Eerder werd al bekend dat de betreffende toestellen in september en oktober 2015 van de band rolden. Mensen met een iPhone 6s die kampen met dit probleem, kunnen hun batterij gratis laten vervangen. Op een speciaal door Apple in het leven geroepen website kunnen mensen controleren of hun iPhone in aanmerking komt voor een nieuwe accu door hun serienummer door te geven.

De techgigant benadrukt overigens dat de toestellen niet onveilig zijn. Er is gekeken naar mogelijke andere oorzaken voor het plotseling uitschakelen van de iPhones, maar die zouden niet zijn gevonden.

Verder geeft Apple aan dat iPhones zo zijn ontworpen dat ze automatisch uitschakelen onder bepaalde omstandigheden, zoals bij extreme kou. Uitschakeling is in dat geval bedoeld om de elektronica in het toestel te beschermen tegen te lage spanning.

Deel uitvallende iPhone 6s te lang in lucht
Deel uitvallende iPhone 6s te lang in lucht (Foto: BuzzT)