Wereldkampioen Rosberg stapt uit Formule 1

Wereldkampioen Nico Rosberg stapt per direct uit de Formule 1. De Duitser heeft vrijdag op het gala van wereldautosportbond FIA zijn afscheid aangekondigd. De Duitser werd nog geen week geleden voor het eerst in zijn leven wereldkampioen. 

"Het is voor mij een speciale dag vandaag", sprak Rosberg op het gala in Wenen. "Dat ik vanavond de trofee ga ontvangen voor het winnen van de wereldtitel is heel bijzonder, maar de dag is ook speciaal om een andere reden: ik maak van deze gelegenheid gebruik om het einde van mijn carrière in de Formule 1 aan te kondigen." 

"Sinds ik zes jaar oud was had ik al een duidelijke droom: wereldkampioen worden in de Formule 1. Ik heb er jarenlang alles wat ik had ingestopt met hulp van managers, fans en iedereen om mij heen. Ik zal mijn tijd in de F1 altijd blijven herinneren." 

Wie Rosberg bij Mercedes gaat vervangen is nog niet duidelijk, maar de Duitser Pascal Wehrlein lijkt een uitstekende kans te hebben. Hij reed dit jaar bij Manor en zit net als zijn inmiddels oud-ploeggenoot Esteban Ocon in het opleidingsprogramma van Mercedes. Ocon heeft inmiddels een contract getekent bij Force India, terwijl van Wehrlein nog niet duidelijk was waar hij in 2017 zou gaan rijden.