L'Equipe: Frankrijk vanaf 2018 weer een F1-race

Als we L'Equipe mogen geloven staat er in 2018 weer een F1-race in Frankrijk op de kalender. De nu al overvolle kalender zal dan of nog verder gevuld worden, of er zal een race geschrapt moeten worden. De locatie van de GP zou het circuit Paul Ricard moeten worden, dat niet geheel toevallig eigendom is van de commerciele baas achter de F1, Bernie Ecclestone.

Het is intussen al meer dan 8 jaar geleden dat er in Frankrijk werd gereden. Op het circuit van Magny-Cours in Nevers werd sinds begin jaren '90 de GP georganiseerd, maar na 2008 kwam het circuit niet meer op de kalender voor in een toch al matige periode voor het Franse racen, ook qua coureurs, er heeft immers al meer dan 20 jaar geen Franse coureur meer gewonnen in de koningsklasse. In de tijd dat er nog in Le Castellet, op Paul Ricard, werd gereden reden er nog meerdere Fransen in de Formule 1. Een van hen, Alain Prost was de laatste winnaar op het circuit toen hij regerend wereldkampioen was, in 1990.

28 jaar nadien zou er dus weer een race moeten komen in het Europese land. Deze Grand Prix zal dan eind augustus georganiseerd worden. Volgens L'Equipe wordt er een contract van vijf jaar getekend. De plannen zullen maandag bekend worden gemaakt volgens het Franse nieuwsblad.